Naaktrecreanten onherkenbaar op camerabeelden Zandmotor

Nieuws

8 augustus 2016 -

Na goedkeuring van NFN is een Haagse app zwemveiligheid geïntroduceerd. De app maakt o.a. gebruik van camerabeelden op de Zandmotor. Bezoekers van het naaktstrand Kijkduin/Monster-Ter Heijde komen onherkenbaar in beeld.

Om de reddingsbrigade zo efficiënt mogelijk te laten werken, hebben Rijkswaterstaat en Deltares (kenniscentrum voor water en ondergrond) een applicatie ontwikkeld die de stromingen en de (zand)bewegingen op de Zandmotor voorspelt. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van beelden van de observatietoren de Argusmast, die op de Zandmotor staat. Omdat het ook van belang is te zien waar strandbezoekers zich bevinden om ze in geval van nood eerder te kunnen redden, worden er ook beelden gemaakt van het (naakt)strand. Samen met een vaste bezoeker heeft NFN deze beelden beoordeeld voordat de app in gebruik werd genomen. Naaktstrandbezoekers zijn als kleine donkere stippen op de beelden terug te vinden. De beelden kunnen ook niet zodanig worden gemanipuleerd dat naaktstrandbezoekers herkenbaar worden. De beelden worden enkele malen per dag op vaste tijden gemaakt. En omdat de recreanten, dus ook de naaktrecreanten, baat hebben bij een grotere (zwem)veiligheid, ging NFN akkoord met het maken van de foto’s.

Twee jaar geleden vroeg Rijkswaterstaat NFN ook al om advies vlak na het opspuiten van de Zandmotor. Sindsdien worden namelijk voortdurend beelden van de zee, de kustlijn en het strand gemaakt. Bewegingen van stroming, water en zand worden nauwkeurig gemeten en vastgelegd, zodat onderzoekers de resultaten van deze nieuwe vorm van kustbescherming kunnen registreren. Ook met het gebruik van deze beelden stemde NFN in, omdat naaktrecreanten onherkenbaar blijven.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem