Naaktrecreatie De Schelphoek nu op de kaart

Nieuws

25 maart 2015 -

Al tientallen jaren wordt vindt er zeer kleinschalige naaktrecreatie plaats op de strekdam in natuurgebiedje De Schelphoek bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland. De strandgangers zijn bewoners uit de omgeving en gasten van minicamping Smallegange’s Dijk.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft eerder aangegeven het natuurgebied aan te willen pakken en wil er o.a. een zorghotel bouwen. Ook zou een gedeelte van het natuurgebied worden afgesloten en dat maakt naaktrecreatie op de dam onmogelijk. NFN maakt zich nu hard voor het kleine naaktstrandje op de strekdam.

De gemeente heeft een klankbordgroep in het leven geroepen, om goed te kunnen inventariseren hoe het gebied momenteel gebruikt wordt en waar de lokale wensen liggen. NFN en minicamping Smallegange’s Dijk vertegenwoordigen hierin de naaktrecreanten.

De eerste bijeenkomst op 23 maart heeft ertoe geleid dat naaktrecreatie in dit gebied nu wel officieel op de kaart staat. En dat de naaktrecreanten als serieuze stakeholders worden gezien. Er is nu een goede uitgangpositie om te strijden voor het behoud van dit naaktstrandje.

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×