Naaktstrand De Langspier gesloten

Nieuws

14 februari 2014 -

Opnieuw sluit een commercieel naaktstrand haar deuren voor naaktrecreanten. Met ingang van dit seizoen kunnen naaktrecreanten niet langer terecht in Recreatieplas De Langspier in Boxtel. Volgens de exploitant trok het strand 25 tot 30 bezoekers op drukke dagen en heeft het naaktstrand “gezien de geringe belangstelling" geen toegevoegde waarde. Eerder sloten ook de naaktstranden van recreatieparken Fun Valley (bij Maastricht) en het E3-strand (in Eersel).

Volgens NFN zijn lage bezoekersaantallen niet altijd de reden voor sluiting. Het E3-strand werd tenslotte druk bezocht. En ook zijn naaktrecreanten best bereid voor een naaktstrand te betalen. Zo trekt het betaalde strand aan de Maarsseveense Plassen (bij Utrecht) voldoende bezoekers. Het lijkt er eerder op dat naaktrecreanten bereid zijn te betalen wanneer een naaktstrand goede voorzieningen heeft en als er geen gratis alternatief in de omgeving is.

Bezoekers van De Langspier wordt aangeraden naar het Engelermeer (Den Bosch) te gaan. Een vergelijkbaar naaktstrand (zonder zwemgelegenheid) ligt aan de Oostplas (bij Tilburg).

Nieuws

Corona en NFN Open & Bloot: wat kun je van ons verwachten?

16 maart - Hierbij een iets andere update dan je van ons gewend bent. Je inbox en tijdslijn zullen inmiddels wel volstromen met mededelingen over het coronavirus.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem