Naaktstrand Meerwijck voorlopig open

Nieuws

19 mei 2015 -

De lobby van naaktrecreanten is succesvol gebleken. Op 18 mei besprak de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer een voorstel van het College voor opheffen van het naaktstrand in recreatiegebied Meerwijck. Volgens het College zou een verbod op naaktrecreatie de politie meer mogelijkheden bieden om zedendelicten in de omgeving van het naaktstrand tegen te gaan.

Die gedachtegang klopt in de beleving van NFN niet, en daarom spraken NFN en zwemvereniging NOL Hoogezand ten gunste van het naaktstrand in de gemeenteraadsvergadering.

Tijdens de discussie herhaalde de meerderheid van de politieke partijen veel van de door de naturisten ingebrachte argumenten. Sluiting van het naaktstrand zou gebeuren zonder dat er overleg was geweest met de naaktrecreanten zelf, sluiting zou de zedenschennis (de eigenlijke problematiek) niet oplossen en sluiting van een naaktstrand maakt het strand niet ongeschikt voor naaktrecreatie (en dus juridisch toegestaan). Daarnaast kon het College niet goed aangeven hoe groot de overlast daadwerkelijk is.

Tijdens de vergadering gaf de burgmeester aan in gesprek te zullen gaan met alle betrokkenen om te zoeken naar andere oplossingen, zolang die maar geen geld hoefden te kosten. Het was opvallend dat zowel voor- als tegenstanders van het naaktstrand geen overlast willen in het gebied, en ook geen probleem hebben met naaktrecreatie als zodanig. Het lijkt dan ook onlogisch het naaktstrand nu al zonder meer te sluiten.

Nieuws

NFN op sociale media

19 februari - NFN maakt gebruik van social media om je te inspireren en informeren. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin en Twitter.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Ik durf het bijna niet te vragen

19 februari - Vanavond wordt naaktrecreatie belicht in het tv programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’. Wij hebben ervoor gekozen om hier niet aan mee te werken. Je leest hier waarom.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Bezoekers moeten weg naar nieuwe Zilverstrand nog vinden

13 februari - Vorig jaar werd het Zilverstrand in Almere heropend. Het strand heeft een open en ruime inrichting, maar de bezoekers moeten de weg naar dit naaktstrand nog vinden.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×