NFN aangesloten aan bij Bescherm de kust

Nieuws

24 mei 2017 -

NFN zet zich in voor een mooie en open kust, en dat kan jij ook: meld je aan als Kustbeschermer!

Onze kust is het grootste natuurgebied van Nederland én vrij toegankelijk voor iedereen. En dat moeten we vooral zo houden voor nu en de toekomst. Want wie houdt er nou niet van rust, ruimte en ongereptheid? Is dit niet één van de redenen waarom wij zo graag naar een naaktstrand gaan?

Daarom heeft NFN zich aangesloten bij de campagne Bescherm de kust, voor een mooie en open kust. De samenwerkende organisaties (initiator Natuurmonumenten en betrokken milieu- en natuurorganisaties) proberen paal en perk te stellen aan de kustbebouwing door waar nodig samen overheden en projectontwikkelaars aan te pakken en ongewenste projecten tegen te gaan.
Dankzij Bescherm de kust hebben zijn de Haagse plannen om de kust voor bebouwing vrij te geven inmiddels ingetrokken. Daarnaast hebben overheden en organisaties afspraken gemaakt voor een betere balans tussen natuur en bebouwing.

Maar het blijft uiteraard zaak alert te blijven op bouwprojecten en nieuwe ontwikkelingen. Ook voor ons, want we willen als het even kan geen bebouwing op onze naaktstranden.  En jij kan hier je steentje aan bijdragen: kijk op Bescherm de kust en meld je aan als Kustbeschermer!

 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem