NFN positief over nieuwe Haagse strandnota

Nieuws

10 juni 2016 -

Begin 2016 presenteerde de gemeente Den Haag de concept strandnota. Omdat er nauwelijks consequenties zijn voor de drie Haagse naaktstranden, heeft NFN de gemeente een positieve reactie met enkele aanbevelingen gestuurd. Vlak voor of vlak na de zomervakantie komt de gemeente met het nieuwe ontwerp.

Alleen op het rustige strand van Kijkduin zal het iets drukker gaan worden. In de nieuwe strandnota is hier namelijk ook officieel ruimte voor kitesurfers. Overigens maken die nu ook al gebruik van dit strandgedeelte. Om de veiligheid van de naaktrecreanten te vergroten, zou het mooi zijn als zij over het Westlandse strand langs de lagune naar de kop van de Zandmotor kunnen lopen om de kustlijn te bereiken. Om dit "officieel" en voor iedereen helder te maken, zou het Westlandse naaktstrand iets vergroot moeten worden. NFN vraagt Den Haag hierop aan te dringen bij de gemeente Westland in samenwerking met NFN.
Ook pleit NFN voor een duidelijker strandzonering. Omdat de momenteel gehanteerde golfbrekers soms onder water staan als de strandborden worden geplaatst, blijft het elk jaar een verrassing waar exact de naaktstranden komen en hoe lang ze zijn. Tenslotte biedt NFN de gemeente aan om d.m.v. gezamenlijke promotie de naaktstranden beter te profileren en bekend te maken.

In de concept strandnota 2017-2022 Het strand is van iedereen wil Den Haag het strandaanbod namelijk meer afstemmen op de wensen van de verschillende soorten bezoekers. En omdat ook naaktrecreanten onderling nog al eens verschillen in hun behoeftes en wensen, sluit dit idee mooi aan bij wat wij willen. Zo trekt Scheveningen straks vooral het hippere publiek, Westduinpark eerder de families en zoekers van gezelligheid, en is Kijkduin (richting Zandmotor) ideaal voor de rustzoeker.

Voorafgaand aan de concept strandnota organiseerde de gemeente Den Haag in het najaar 2015 inspraakrondes, waar NFN als belangenorganisatie een aantal malen aanwezig was.

Gezocht

Figureer jij in ons tijdschrift?

11 maart - Zien mensen aan jouw kleding af dat je wel eens in je blootje zont? Voor de rubriek 'Zoek de bloterik' in tijdschrift Bloot! zoeken we voor 28 en 29 maart figuranten die...

Lees dit bericht
Nieuws

E-mailadres doorgeven

28 februari - Via e-mail stelt NFN je het snelst op de hoogte van actuele ledeninformatie. Is je e-mailadres nog niet bij ons bekend? Geef ‘m dan door. Zo mis je geen belangrijke meldingen.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

NFN op sociale media

19 februari - NFN maakt gebruik van social media om je te inspireren en informeren. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin en Twitter.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×