NFN positief over nieuwe Haagse strandnota

Nieuws

10 juni 2016 -

Begin 2016 presenteerde de gemeente Den Haag de concept strandnota. Omdat er nauwelijks consequenties zijn voor de drie Haagse naaktstranden, heeft NFN de gemeente een positieve reactie met enkele aanbevelingen gestuurd. Vlak voor of vlak na de zomervakantie komt de gemeente met het nieuwe ontwerp.

Alleen op het rustige strand van Kijkduin zal het iets drukker gaan worden. In de nieuwe strandnota is hier namelijk ook officieel ruimte voor kitesurfers. Overigens maken die nu ook al gebruik van dit strandgedeelte. Om de veiligheid van de naaktrecreanten te vergroten, zou het mooi zijn als zij over het Westlandse strand langs de lagune naar de kop van de Zandmotor kunnen lopen om de kustlijn te bereiken. Om dit "officieel" en voor iedereen helder te maken, zou het Westlandse naaktstrand iets vergroot moeten worden. NFN vraagt Den Haag hierop aan te dringen bij de gemeente Westland in samenwerking met NFN.
Ook pleit NFN voor een duidelijker strandzonering. Omdat de momenteel gehanteerde golfbrekers soms onder water staan als de strandborden worden geplaatst, blijft het elk jaar een verrassing waar exact de naaktstranden komen en hoe lang ze zijn. Tenslotte biedt NFN de gemeente aan om d.m.v. gezamenlijke promotie de naaktstranden beter te profileren en bekend te maken.

In de concept strandnota 2017-2022 Het strand is van iedereen wil Den Haag het strandaanbod namelijk meer afstemmen op de wensen van de verschillende soorten bezoekers. En omdat ook naaktrecreanten onderling nog al eens verschillen in hun behoeftes en wensen, sluit dit idee mooi aan bij wat wij willen. Zo trekt Scheveningen straks vooral het hippere publiek, Westduinpark eerder de families en zoekers van gezelligheid, en is Kijkduin (richting Zandmotor) ideaal voor de rustzoeker.

Voorafgaand aan de concept strandnota organiseerde de gemeente Den Haag in het najaar 2015 inspraakrondes, waar NFN als belangenorganisatie een aantal malen aanwezig was.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem