NFN pleit voor duidelijkheid over naaktrecreatie Schelphoek

Nieuws

3 december 2015 -

Sinds maart 2015 zetten NFN en de eigenaar van camping Smallegange’s Dijk zich in voor behoud van de mogelijkheid om naakt te zwemmen en zonnen in De Schelphoek (Schouwen-Duiveland). Als het naaktstrand behouden blijft (en die mogelijkheid bestaat) wil NFN dat de gemeente het naaktstrand t.z.t. ook duidelijk promoot.

De lobby van de naaktrecreanten binnen de gemeentelijke werkgroep heeft er al toe geleid dat het naaktstrand in elk geval officieel is opgenomen in de toekomstplannen voor het gebied. Nu de gemeentelijke inventarisatie van alle gebruikerswensen in de eindfase zit, heeft NFN de gemeente in november geadviseerd om het gedoogstrand t.z.t. ook duidelijk zichtbaar te maken. Dit ter promotie van het divers toeristisch aanbod en uiteraard ter vergroting van de duidelijkheid van alle toekomstige gebruikers. De gemeente staat hier welwillend tegenover, maar er is nog een lange weg te gaan. Eerst spreken in februari de bewoners zich uit over de plannen, en vervolgens de gemeente.

De gemeente Schouwen-Duiveland wil het recreatie- en natuurgebied bij Serooskerke kwalitatief verbeteren en een toeristische impuls geven door o.a. het bouwen van een hotel en strengere handhaving van expliciete natuurgebieden. Hierdoor kwam de aanwezigheid van het naaktstrand op de strekdam onder druk te staan en namen NFN en camping zitting in de werkgroep om de toekomstplannen voor te bereiden. Binnen de werkgroep stuitte de aanwezigheid van een kleinschalig naaktstrand niet op bezwaren.

Lees hier alle artikelen over Smallegange's Dijk/De Schelphoek

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem