NFN protesteert tegen dancefeest op Zandvoortse naaktstrand

Nieuws

30 augustus 2017 -

Een groot dancefeest past volgens NFN niet binnen het karakter van een naaktstrand. Bovendien is het niet in het belang van de naaktstrandbezoeker. 

NFN heeft vandaag bij de burgemeester van Zandvoort ernstig bezwaar gemaakt tegen het afgeven van een vergunning voor het houden van een vol en luidruchtig festival op het Zandvoortse naaktstrand. Dit Loveland Beach festival zou plaatsvinden op 10 september van 10 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Bij slecht weer wordt het festival een week later gehouden. Op de Facebookpagina roept het festival bezoekers op om vooral badkleding mee te nemen (naar het naaktstrand!) en geeft aan geen geluidsbeperkingen te zullen hanteren.

NFN beargumenteert dat een festival met nu al meer dan 1000 bezoekers niet past binnen de belevingswereld en verwachting van naaktrecreanten, die stilte, rust en ruimte zoeken. Bovendien zal de overlast zich niet tot één dag beperken, omdat er ook een compleet festivalterrein moet worden opgebouwd en alle toevoer over het strand moet plaatsvinden. Daarnaast heeft de gemeente deze plek zelf tot stiltestrand bestemd, waarvan tijdens het festival niets te merken zal zijn.

NFN vindt het ook weinig respectvol dat bezoekers worden aangemoedigd hun zwemkleding mee te nemen. Natuurlijk ben je niet verplicht bloot te gaan op het naaktstrand. Maar we moeten wel elkaars keuzes respecteren. Het (al dan niet bewust) negeren van naaktrecreatie getuigt in elk geval van weinig respect voor de mensen voor wie dit strand is bedoeld. Tenslotte vindt NFN het een slecht idee dat er een groots festival wordt georganiseerd pal naast een natuurgebied.

NFN is niet perse tegen Loveland Beach, maar wel op deze locatie. Ook is NFN niet perse tegen een festival op een naaktstrand. Maar dan wel één die past binnen de belevingswereld van de bezoekers en het karakter van het naaktstrand. NFN heeft aangeboden om vanuit zijn expertise de gemeente te informeren over de wensen en behoeften van naaktrecreanten. 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem