Nieuwe Haagse strandnota vertraagd

Nieuws

5 januari 2016 -

Najaar 2015 startte de gemeente Den Haag een consultatieronde in opmars naar een nieuw strandbeleid en nieuwe strandnota. NFN neemt hieraan deel met als inzet het behoud van de drie Haagse naaktstranden. Eind december meldde de Haagse wethouder Brevis aan NFN dat het hem niet meer ging lukken om nog in 2015 de nieuwe plannen voor de Haagse stranden te presenteren. De verwerking van de commentaren en suggesties van de vele bezoekers aan de verschillende consultatierondes kost de gemeente meer tijd dan was voorzien. De nieuwe plannen zullen nu begin 2016 jaar worden gepresenteerd.

De gemeente Den Haag wil de stranden beter gaan promoten en het aanbod meer afstemmen op de wensen van de bezoekers. Als belangenorganisatie voor naaktrecreanten heeft NFN enkele malen acte de présence gegeven bij de druk bezochte inspraakrondes. Tenslotte telt de hofstad maar liefst drie naaktstranden: Scheveningen, Kijkduin en het Westduinpark. Alle drie worden ze goed bezocht en voorzien dus in een behoefte. Daarnaast passen ze alle drie ook uitstekend binnen de karakterisering die de gemeente voor deze stranden voor ogen staat: resp. eigengereidheid, kleinschalig toerisme en stiltestrand.  

Tijdens de bijeenkomsten bleek dat veel strandbezoekers, sporters en gebruikersverenigingen tevreden zijn met de huidige zonering. Hoewel NFN dan ook niet onmiddellijk grote veranderingen verwacht, blijft het natuurlijk zaak vinger aan de pols te houden.

Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Bezorging magazine Bloot #4

18 juni - Helaas heeft een aantal leden ons gloednieuwe magazine Bloot! #4 nog niet thuis ontvangen. Er is een fout gemaakt bij de bezorging door PostNL en er loopt momenteel een onderzoek.

Lees dit nieuwsitem