Nieuwe Haagse strandnota vertraagd

Nieuws

5 januari 2016 -

Najaar 2015 startte de gemeente Den Haag een consultatieronde in opmars naar een nieuw strandbeleid en nieuwe strandnota. NFN neemt hieraan deel met als inzet het behoud van de drie Haagse naaktstranden. Eind december meldde de Haagse wethouder Brevis aan NFN dat het hem niet meer ging lukken om nog in 2015 de nieuwe plannen voor de Haagse stranden te presenteren. De verwerking van de commentaren en suggesties van de vele bezoekers aan de verschillende consultatierondes kost de gemeente meer tijd dan was voorzien. De nieuwe plannen zullen nu begin 2016 jaar worden gepresenteerd.

De gemeente Den Haag wil de stranden beter gaan promoten en het aanbod meer afstemmen op de wensen van de bezoekers. Als belangenorganisatie voor naaktrecreanten heeft NFN enkele malen acte de présence gegeven bij de druk bezochte inspraakrondes. Tenslotte telt de hofstad maar liefst drie naaktstranden: Scheveningen, Kijkduin en het Westduinpark. Alle drie worden ze goed bezocht en voorzien dus in een behoefte. Daarnaast passen ze alle drie ook uitstekend binnen de karakterisering die de gemeente voor deze stranden voor ogen staat: resp. eigengereidheid, kleinschalig toerisme en stiltestrand.  

Tijdens de bijeenkomsten bleek dat veel strandbezoekers, sporters en gebruikersverenigingen tevreden zijn met de huidige zonering. Hoewel NFN dan ook niet onmiddellijk grote veranderingen verwacht, blijft het natuurlijk zaak vinger aan de pols te houden.

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×