Nog geen zicht op tijdelijk naaktstrand Almere

Nieuws

21 mei 2015 -

Update: tijdens de politieke markt op donderdag 21 mei in Almere heeft het College aangegeven dat er definitief geen (tijdelijk) naaktstrand als alternatief voor het Zilverstrand komt. NFN is natuurlijk zeer teleurgesteld, vooral voor alle naaktrecreanten die het gebied bezochten. Zij kunnen deze zomer nergens terecht op een naaktstrand in de buurt. Samen met de lobbypartners beraadt NFN zich op wat er nu moet gebeuren. Over deze vervolgstappen berichten we zo snel mogelijk.

Luister hier naar de berichtgeving van Omroep Flevoland en de reactie van NFN.

Na lange en grondige onderhandelingen waren de gemeente en de naaktrecreanten het eens geworden over de locatie voor een tijdelijk naaktstrand ter vervanging van het voormalig naaktstrand op het Zilverstrand. Het College zou de gemeenteraad vragen akkoord te gaan met het tijdelijk aanwijzen van een naaktstrand op het zuidelijk gedeelte van het Almeerderstrand.

Als de gemeenteraad akkoord zou zijn gegaan, dan was een officieel en tijdelijk naaktstrand in Almere halverwege deze zomer een feit. Naar nu blijkt wil grondeigenaar Staatsbosbeheer vooralsnog niet meewerken aan het plan, in verband met de recreatieve belasting van het gebied. Zij vrezen dat het er te druk wordt, waardoor naaktrecreanten en geklede bezoekers te dicht bij elkaar komen te liggen. Dat vinden zij niet wenselijk en daarom gaan de plannen niet door.

NFN betreurt de gang van zaken zeer. Het spijt ons met name voor de honderden naaktrecreanten die op zonnige dagen het Zilverstrand bezochten. Sinds de sluiting van het Zilverstrand (herfst 2013) melden zich nog steeds bezoekers van het voormalig naaktstrand bij NFN. Zij geven aan nog altijd bloot te willen zonnen dicht bij hun huis.

Sinds april 2014 voert een brede coalitie van naaktrecreanten (een vertegenwoordiging van reguliere bezoekers van het Zilverstrand, van de Almeerse naturistenverenigingen De Waterlelie en Chamavi en NFN) regelmatig overleg met de gemeente Almere. Naast een tijdelijke oplossing voor de korte termijn maken de naturisten zich ook hard voor een goed naaktstrand nà de oplevering van het nieuwe Zilverstrand. De coalitie beraadt zich binnenkort over hoe nu verder te gaan en blijft bij de gemeente aandringen op een goede oplossing.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem