Noordwijk geeft gehoor aan vraag NFN

Nieuws

5 september 2018 -

De gemeente Noordwijk neemt de NFN-vraag om verplaatsing van het naaktstrand mee in de eerstvolgende strandwijziging in 2020. Als de gemeenteraad akkoord gaat, is verplaatsing naar dichterbij de strandopgang een feit. 

Noordwijk is één van de weinige gemeentes met twee naaktstranden, Langevelderslag  en Duindamseslag. Politie-optreden leidde in augustus tot enige commotie op het Langevelderslag. De borden die het begin van het naaktstrand aangaven, waren enkele honderden meters verplaatst verder van de strandopgang vandaan. De politie vroeg de strandbezoekers die bloot op hun “oude stek” lagen naar het noorden te verhuizen. Zowel NFN als gemeente kregen hierover klachten en NFN bezocht hierop de gemeente enkele weken later.

Tijdens dit gesprek gaf de gemeente aan dat het strand officieel tussen de strandpalen 74 en 73 ligt, maar dat de strandborden twee jaar lang verkeerd waren geplaatst. Hierdoor was het begin van het naaktstrand dichterbij de strandopgang komen te liggen. N.a.v. klachten tijdens de snikhete en drukke zomerdagen heeft de gemeente de bebording gecorrigeerd. Politie heeft daarna strandbezoekers gevraagd bloot op het officiële begin van het naaktstrand te gaan liggen of hen doorverwezen naar het andere blootstrand, dat dichterbij een strandopgang ligt. NFN sprak ook enkele betrokken agenten. Zij bleken goed op de hoogte van de wetgeving en afgaande op hun verhaal zijn naaktstrandbezoekers op een correcte wijze geïnformeerd.

Voor sommige strandbezoekers was vanwege leeftijd en/of lichamelijke ongemakken het strand Langevelderslag nu te ver lopen. Daarom heeft NFN de gemeente gevraagd het naaktstrand op te schuiven naar het zuiden conform de oorspronkelijke fout geplaatste borden. Noordwijk zegde onmiddellijk toe een verplaatsing mee te nemen in de eerstvolgende herziening van de strandzonering (2020). Dus als de gemeenteraad hiermee instemt, zal dan het naaktstrand makkelijker toegankelijk worden!

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem