Oegstgeest onderzoekt mogelijkheid naaktstrand

Nieuws

17 december 2015 -

Tijdens de eerste inspraakavond over de herinrichting van natuur- en recreatiegebied Klinkenbergerplas wekte het wordt “naaktstrand” nog hier en daar lacherige reacties op. Tijdens de derde en afsluitende bijeenkomst gisteravond presenteerde de gemeentelijke landschapsarchitect o.a.  de mogelijke locatie voor een nieuw naaktstrandje. En niemand lachte meer. Sterker nog: tijdens deze bijeenkomsten dachten ook niet-naaktrecreanten actief mee over de mogelijke plek voor een naaktstrand.

Hiermee hebben de acties van buurtbewoners/(potentiële) bezoekers samen met NFN voorlopig vruchten afgeworpen. Natuurlijk is het naaktstrand nog geen feit. De gemeente Oegstgeest zal begin volgend jaar de mogelijkheid van een naaktstrandje verder onderzoeken en maakt hierbij gebruik van de expertise van NFN. Wordt dus vervolgd.

De gemeente Oegstgeest wil de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten, zodat in de toekomst meer recreanten van de Klinkenberger plas gaan genieten.  Daarom riep zij via een speciale website bewoners op om hun ideeën hierover kenbaar te maken. Dit leidde tot een oproep voor inrichting van een naaktstrand van één van de huidige bezoekers. NFN ondersteunde de oproep via Facebook en Twitter.

Lees hier meer over de eerste inspraakavond van de Klinkenberger Plas.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem