Officiële status naturistenstrand De Berendonck nabij

Nieuws

4 april 2018 -

Het naaktstrand van recreatieplas De Berendonck krijgt waarschijnlijk over een jaar een officiële status. Wij denken dat dat meer bezoekers zal opleveren. Nadat er een toiletgebouw en douche zijn geplaatst, wil gebiedseigenaar Leisurelands het strand door de gemeente Wijchen als naturistenstrand laten aanwijzen. Dat zou moeten gebeuren ten tijde van de oplevering van het nieuwe saunacomplex Thermen Berendonck.

Bernd Huijser, onze adviseur openbare naaktrecreatie  denkt dat de opening van dit saunacomplex een positieve uitwerking zal hebben voor de naaktrecreanten. Naast dat de plek sanitaire faciliteiten krijgt, wordt de omgeving ook opener, beter bereikbaar en er is meer sociale controle. Hij denkt dat het bezoekersaantal zal toenemen, wanneer het strand een officiële status krijgt: "Mensen hebben behoefte aan duidelijkheid. Er zijn nu zo'n 50 vaste bezoekers. Het ligt goed, wordt al lange tijd door recreanten bezocht en er wordt niet over geklaagd."

De Berendonck -plas

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem