Ook in 2016 bloot op het Almeerderstrand?

Nieuws

16 december 2015 -

Deze week spraken gemeente en naaktrecreanten (Almeerse naturistenverenigingen Chamavi en De Waterlelie, vaste bezoekers en NFN) alweer over een nieuw strandseizoen aan het Almeerderstrand.

De reacties van de bezoekers van het naaktstrand, dat sinds half juli door de gemeente was aangewezen na een intensieve lobby van de naturisten, waren ronduit positief. De mooie locatie, maar ook het schone water (op het Zilverstrand was er nogal eens blauwalg) werden alom geprezen. Ook de gemeente toonde zich positief: tijdens de regelmatige controles van de politie bleek er vooral onduidelijkheid te bestaan over het nieuwe gebruik van het strand, van toegenomen onveiligheid bleek geen sprake. Daarom pleitten de naaktrecreanten ervoor om ook in 2016 deze plek voor naaktrecreatie te bestemmen. En het zonodig officieel als naaktstrand aan te wijzen, als hierdoor meer duidelijkheid voor alle bezoekers wordt gecreƫerd. Het einddoel blijft uiteraard een ruimere plek op het Zilverstrand, zodra dit wordt opgeleverd.

De gemeente had hier op zich wel oren na. Alleen behandelt de gemeente op dit moment nog enkele bezwaren die bewoners hadden ingebracht n.a.v. het besluit in juli om het naaktstrand in gebruik te nemen. De gemeente wil wel het advies van de bezwarencommissie afwachten. Ook moest de gemeente een overeenkomst sluiten met grondeigenaar Staatsbosbeheer om het naaktstrand in 2015 te kunnen realiseren. Het is de vraag of Staatsbosbeheer ook in 2016 weer wil meewerken.

In april 2016 presenteert Almere de nieuwe bepalingen voor alle recreatiegebieden. Uiteraard is ons streven om dan alles in kannen en kruiken te hebben.

Lees o.a. ook

- Almere maakt ruimbaan voor naaktrecreanten
- Bezoekers Zilverstrand voorlopig naar Laakse Strand

Nieuws

Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

08 mei - Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×