Opnieuw vrijspraak naaktrecreant Spaarnwoude

Nieuws

29 januari 2014 -

In Haarlem is een individuele naaktrecreant vrijgesproken van zijn boete voor ongewenst bloot zonnen. Hij had een boete gekregen omdat hij in mei 2011 bloot in de zon lag in recreatiegebied Spaarnwoude. Het gebied heeft een officieel naaktstrand. De recreant had er bewust voor gekozen om een andere, rustiger plek op te zoeken om uit de kleren te gaan. Hij betaalde zijn boete niet en liet de zaak voorkomen, geadviseerd door NFN.

De rechter moest zich uitspreken over de vraag of de locatie ongeschikt was om bloot te zonnen en de boete dus terecht was uitgeschreven. De recreant voerde onder andere aan dat op het moment van verbalisering in de directe omgeving geen andere mensen waren. Volgens de rechter kon de Officier van Justitie niet duidelijk maken waarom de locatie op dat moment ongeschikt was. De rechter voegde er specifiek aan toe, dat de locatie pas ongeschikt was op het moment dat er mensen in de buurt lagen die bezwaar maakten.

Met deze laatste opmerking onderscheidt de kantonrechter van Noord-Holland zich duidelijk van zijn collega in Zuid-Holland, die zich uitsprak in de zaak tegen de bezoekers van de Delftse Hout, die tegelijk diende. De rechter daar baseerde het vonnis namelijk op de gedachte dat mensen mogelijk bezwaar zouden kunnen maken.

Blijkbaar worden naaktrecreanten in Spaarnwoude iets te ijverig bekeurd. Het is de tweede keer binnen 6 maanden dat er een zaak diende in Haarlem. Op 1 augustus 2013 stelde de rechter eveneens een naaktrecreant in het gelijk.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem