Over respect en vrijheid

Nieuws

22 juni 2016 -

Vanochtend berichtte o.a. het AD over de Duitse naturistenvereniging Waldteichfreunde Moritzburg en de bewoners van een naburig asielzoekerscentrum.  

In Nederland hebben naturistenverenigingen vaak hun eigen terrein met nauwelijks of geen inkijk vanaf de openbare weg. Daarnaast bepalen ze zelf als vereniging wie er op hun terrein komt (in elk geval iedereen met een INF/NFN-zegel). Dus een asielzoekerscentrum in Nederland in de buurt van een naturistenterrein hoeft in Nederland niet tot problemen te leiden.

Een asielzoekerscentrum pal naast een openbaar naaktstrand zou waarschijnlijk wel de nodige uitdagingen opleveren. En in zo’n geval zou NFN als belangenorganisatie zeker opkomen voor de belangen van de naaktstrandbezoekers en dus het behoud van het naaktstrand. Alleen is wat NFN betreft de discussie dan veel breder dan naaktrecreatie alleen. Het gaat dan vooral om wederzijds respect en elkaars vrijheden.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem