Picknickfeestje (op niet-officieel naaktstrand)

Nieuws

19 april 2017 -

NFN organiseert een picknick om iedereen die bij het proces Delftse Hout was betrokken te bedanken en het goede resultaat te vieren. Klein minpuntje: het Delftse college houdt voet bij stuk en weigert het strand officieel als naaktstrand aan te wijzen.

De belangrijkste uitkomst van het proces in de Delftse Hout is, dat gemeentes naaktrecreatie op geschikte locaties niet zonder meer kunnen verbieden. En dit wil NFN vieren samen met iedereen die bij dit jarenlange proces was betrokken. Dus iedereen die hier in het verleden is bekeurd. En iedereen die de ligweide bezocht of bezoekt en niet is bekeurd. En iedereen die zich binnen de Delftse politiek heeft hard gemaakt voor behoud van de ligweide. Kortom, iedereen die dit naaktstrand een warm hart toedraagt is op vrijdag 12 mei welkom op de naaktligweide in de Delftse Hout. Lees hier meer en meld je aan!

Het zou het mooist zijn geweest als de ligweide ook opnieuw officieel als naaktstrand was aangewezen. Dit schept tenslotte volledige duidelijkheid naar alle bezoekers van de Delftse Hout. NFN had hiertoe dan ook een verzoek ingediend bij de Delftse wethouder. En hoewel hij hier wel de voordelen van inziet, ziet hij meer nadelen. De gemeente verwijst in haar antwoord naar haar visie dat naaktrecreatie niet thuishoort in een “stadspark” en naar de (vermeende) “seksuele overlast”. De rechter vond echter dat de gemeente juist onvoldoende had bewezen dat binnen een stadspark geen naaktrecreatie kan plaatsvinden op de ligweide. Bovendien vindt de rechter dat je seksuele overlast moet tegengaan door hierop te controleren en te bekeuren, en niet door een naaktstrand te sluiten. Maar, zegt de principiële wethouder, naaktrecreatie in de Delftse Hout is niet strafbaar op geschikte plekken. NFN beraadt zich er nog op, of zij hier ook een principezaak van wil maken. Het belangrijkste doel is tenslotte bereikt: de Delftse Hout blijft behouden voor naaktrecreatie.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem