Politie Rhenen lekker kort door de bocht

Nieuws

17 juli 2018 -

Afgelopen zondag kreeg de politie in Rhenen klachten over naaktrecreatie bij een lokale plas. “Dit is uiteraard niet toegestaan”, meldt de politie op Facebook. En de politie waarschuwt de naaktrecreanten voor een dubbele bekeuring. Voor de plas geldt namelijk een toegangsverbod, hetgeen een bekeuring oplevert. En: “Met een boete erbij voor in je blootje lopen wordt het heel prijzig.’’

NFN heeft via de genoemde Facebook-pagina en andere fora de politie en lezers inmiddels geïnformeerd over hoe het juridisch zit met blootrecreatie: je mag namelijk bloot recreëren op plekken die hiervoor zijn aangewezen én op plekken die hiervoor geschikt zijn. Zou het gebied openbaar toegankelijk zijn, dan was het maar zeer de vraag of naaktrecreatie “uiteraard niet is toegestaan”, zoals de politie beweert. Beetje kort door de bocht dus. Lees hier meer over de wetgeving.

O ja: voor de Rhenense plas geldt dus: “verboden toegang”. Dus je kunt hier beter wegblijven. Met of zonder kleren!

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem