Sauna Lamar sluit deuren

Nieuws

28 februari 2014 -

Sauna Lamar uit Utrecht sluit op 1 maart 2014 na dertig jaar haar deuren. De sauna aan de Jutfaseweg is niet failliet, maar de eigenaars zien er geen financieel gezonde toekomst meer in. 

"Het is niet meer rendabel om open te blijven," vertelt medewerker Lilianne Janssen. "Sinds de crisis gaat het slechter." Niet alleen de concurrentie van de veel grotere sauna's zoals die uit Houten en Maarsseveen zorgen voor minder bezoekers, ook de internetacties hebben Lamar de das omgedaan. "Je wordt gedwongen om mee te doen aan alle acties en kortingsbonnen, maar het levert nauwelijks iets op. De laatste jaren kwamen er minder mensen en die gaven ook nog eens minder geld uit. Het kost inmiddels meer om te stoken en personeel te betalen, dan dat we binnenkrijgen."

De sauna had graag gezien dat iemand de zaak had overgenomen, maar ook dat zit er door de crisis niet in. Omdat de eigenaar het pand en de grond bezit, wordt de locatie nu omgetoverd tot een ruimte met ZZP-werkplekken, vergaderruimtes, ateliers en leslokalen. "Eigenlijk wordt het een verzameling van alles en nog wat, om toch nog inkomsten te krijgen."

De sluiting valt het personeel zwaar. "Het is doodzonde. We vinden het zelf heel erg en ook de vaste gasten leven erg mee. Dit was de laatste sauna in het centrum van Utrecht. We waren liever open gebleven, maar ja, het is helaas niet mogelijk."

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem