SGP wil naaktrecreatie verbieden

Nieuws

6 maart 2014 -

De SGP Apeldoorn wil dat gemeente geen toestemming of vergunning meer verleent aan sauna’s en andere vormen van naaktrecreatie. Volgens de partij is naaktrecreatie in strijd met de bijbel.

In de verkiezingstekst staat letterlijk: “De partij wil pornografie, prostitutie, aanstootgevende reclames langs de weg en naaktrecreatie tegengaan.” Raadslid Evert Mulder van de SGP Apeldoorn legt uit dat naakt recreëren ingaat tegen de bijbel: “God heeft de mens kleren gegeven om aan te trekken en naaktheid te bedekken. Wij proberen volgens deze richtlijnen te leven en te regeren.”

Mulder heeft vooral een probleem met de openbaarheid van naakt. “De meeste naaktstranden zijn openbaar toegankelijk en daar kun je per ongeluk terechtkomen. Dan word je ermee geconfronteerd. Het is iets dat nu onderdeel uitmaakt van het openbare en publieke leven. De gemeente moet ervoor zorgen dat er op een zedelijke manier mee wordt omgegaan. Wij zijn tegen naakt recreëren.”

Belangenorganisatie voor naaktrecreanten NFN kan zich niet vinden in de standpunten van de SGP. Beleidsmedewerker Bernd Huijser: “Juist om te voorkomen dat mensen ongewild op een strand met naaktrecreatie terechtkomen, pleiten wij voor goede bewegwijzering en borden. Op die manier kom je nooit per ongeluk op een strand terecht. Sauna’s heffen entree en zijn goed afgeschermd. Het argument dat je zomaar in de publieke ruimte met naakt wordt geconfronteerd snijdt geen hout. Verbieden is dan ook volstrekt onnodig.”

Raadslid Mulder heeft overigens geen bezwaar tegen privésauna’s. Zijn bezwaar is uitsluitend tegen openbare vormen van naaktrecreatie.

Foto: Zou de SGP er ook een probleem mee hebben dat Eva standaard topless wordt afgebeeld?

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem