Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

Nieuws

8 mei 2019 -

Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas. Er zijn goednieuwe faciliteiten. Het resultaat van maar liefst 15 jaar samenwerking tussen NFN en vaste bezoekers, gebiedsbeheerder Leisurelands en gemeente Wijchen.

Bloot zonnen gebeurde hier al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw. Maar nu staat het naaktstrand officieel op de plattegrond van recreatiegebied. Er loopt een fietspad naartoe en staan er borden bij de opgang. Wie dit strand al eerder bezocht, zal even met de ogen knipperen. De plek is flink veranderd: het is er licht en open geworden. Nieuwkomers treffen een mooie plek om te relaxen. Het pas ingezaaide groen moet nog opkomen. Er is een zandstrandje dat een paar meter buiten de oever erg steil afloopt, maar volgens beheerder Leisurelands voldoet aan de veiligheidsnormen. Het water op het gloednieuwe sanitairblok met buitendouche wordt half mei aangesloten. Het uitzicht over de plas is fraai en de plek biedt alle rust, ondanks de “drukke buurman”, het nieuwe wellnesscomplex Thermen Berendonck.

Op 9 mei is het strand officieel gepresenteerd, samen met een aantal andere nieuwe faciliteiten in de Berendonck. Dit in aanwezigheid van o.a. Erik Droogh, directeur Leisurelands en wethouder Derks van de gemeente Wijchen. NFN-directeur Christine Kouman knipte samen met de wethouder het lint door en opende het naaktstrand hiermee officieel.

NFN houdt zich al sinds 2004 bezig met dit strand en sinds 2006 in samenwerking met betrokken, vaste bezoekers van het naaktstrand. Zij hebben zich verenigd op de Facebookpagina Vriendengroep de Blote Beer. Zij mogen trots zijn op het resultaat van hun inspanningen. Met NFN zullen zij eraan blijven werken om de kwaliteit van dit strand goed te houden en zo mogelijk te verbeteren. 

Meer informatie over Naaktstrand De Berendock lees je op BlootKompas!.

Opening De Berendonck in de media

"Berendonck nu ook gewoon open en bloot met officieel naaktstrand. Het naaktstrandje op een stukje zuidoever van De Berendonck is donderdag officieel in gebruik genomen." - 9 mei 2019, De Gelderlander.

Lees hier het artikel van De Gelderlander en bekijk de video van de opening van De Berendonck>

IMG_0368

Erik Droogh opent als Leisurelandsdirecteur - tezamen met directeur Christine Kouman van NFN Open & Bloot - het officiële naaktstrand Berendonck. © Eveline Van Elk

Nieuws

Christine Kouman Optimist van de dag bij EenVandaag

07 mei - In Radio EenVandaag komt iedere dag de Optimist aan het woord: iemand met een positieve kijk op de wereld. Vandaag was het onze directeur Christine Kouman!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

18 april - Gemeente Hellevoetsluis wil voor patatfabriek Farm Frites een nieuwe weg aanleggen. Deze gaat rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of snijdt er zelfs een stuk af.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Marktonderzoek via Motivaction

28 maart - NFN Open & Bloot voert in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction een markt- en imago-onderzoek uit.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×