Vernieuwd naaktstrand Berendonck eindelijk officieel!

Nieuws

8 mei 2019 -

Met ingang van het badseizoen 2019 staat naaktrecreatie officieel op de kaart! Het vernieuwde naaktstrand biedt rust en heeft mooi uitzicht over de plas. Er zijn goednieuwe faciliteiten. Het resultaat van maar liefst 15 jaar samenwerking tussen NFN en vaste bezoekers, gebiedsbeheerder Leisurelands en gemeente Wijchen.

Bloot zonnen gebeurde hier al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw. Maar nu staat het naaktstrand officieel op de plattegrond van recreatiegebied. Er loopt een fietspad naartoe en staan er borden bij de opgang. Wie dit strand al eerder bezocht, zal even met de ogen knipperen. De plek is flink veranderd: het is er licht en open geworden. Nieuwkomers treffen een mooie plek om te relaxen. Het pas ingezaaide groen moet nog opkomen. Er is een zandstrandje dat een paar meter buiten de oever erg steil afloopt, maar volgens beheerder Leisurelands voldoet aan de veiligheidsnormen. Het water op het gloednieuwe sanitairblok met buitendouche wordt half mei aangesloten. Het uitzicht over de plas is fraai en de plek biedt alle rust, ondanks de “drukke buurman”, het nieuwe wellnesscomplex Thermen Berendonck.

Op 9 mei is het strand officieel gepresenteerd, samen met een aantal andere nieuwe faciliteiten in de Berendonck. Dit in aanwezigheid van o.a. Erik Droogh, directeur Leisurelands en wethouder Derks van de gemeente Wijchen. NFN-directeur Christine Kouman knipte samen met de wethouder het lint door en opende het naaktstrand hiermee officieel.

NFN houdt zich al sinds 2004 bezig met dit strand en sinds 2006 in samenwerking met betrokken, vaste bezoekers van het naaktstrand. Zij hebben zich verenigd op de Facebookpagina Vriendengroep de Blote Beer. Zij mogen trots zijn op het resultaat van hun inspanningen. Met NFN zullen zij eraan blijven werken om de kwaliteit van dit strand goed te houden en zo mogelijk te verbeteren. 

Meer informatie over Naaktstrand De Berendock lees je op BlootKompas!.

Opening De Berendonck in de media

"Berendonck nu ook gewoon open en bloot met officieel naaktstrand. Het naaktstrandje op een stukje zuidoever van De Berendonck is donderdag officieel in gebruik genomen." - 9 mei 2019, De Gelderlander.

Lees hier het artikel van De Gelderlander en bekijk de video van de opening van De Berendonck>

IMG_0368

Erik Droogh opent als Leisurelandsdirecteur - tezamen met directeur Christine Kouman van NFN Open & Bloot - het officiële naaktstrand Berendonck. © Eveline Van Elk

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem