"Vrouwen, laat je niet ontmoedigen een naaktstrand te bezoeken"

Nieuws

6 december 2014 -

NFN-bestuurslid Ine ter Berg roept in haar blog voor de Volkskrant vrouwen op om scheve verhoudingen tussen de seksen tegen te gaan. Na een paar ervaringen met vervelende mannen op een naaktstrand voelde ze zich bedreigd en beperkt in haar recht om bloot te recreëren. Ze spreekt van gebrek aan respect van het andere geslacht en dat de tendens is dat vrouwen vragen om moeilijkheden. 

In het artikel zegt Ter Berg dat het vanuit het maatschappelijke debat aan haar eigen naaktheid zou liggen dat ze onder zulke lastige omstandigheden was terechtgekomen. "Het is niet uitzonderlijk dat je verteld wordt dat je als vrouw 'dit soort situaties dan ook niet moet opzoeken'. Op deze manier 'vraag je om problemen'. Maar is dat wel zo?", stelt het NFN-bestuurslid. 

De beperking voor vrouwen om naakt te recreëren moet volgens Ter Berg doorbroken worden. De mogelijkheden om in evakostuum jezelf te zijn, zijn in haar ogen beperkter dan voor mannen. "Campings en wellnescentra zijn, onder andere vanwege achterliggende naturistische idealen, niet het probleem voor vrouwen. Strandbezoek is echter lastiger."

Volgens de naaktrecreante wordt het tijd dat vrouwen een tegengeluid geven. "Ik wil vrouwen dan ook oproepen de scheve verhoudingen letterlijk fysiek te lijf te gaan en zich niet te laten ontmoedigen een naaktstrand of naturistencamping te bezoeken wanneer zij daar zin in hebben. Door hun aanwezigheid kunnen vrouwen de publieke ruimte terugwinnen." 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem