Kom 5 juni kennismaken met naaktrecreatie

Persbericht

27 mei 2016 -

Iedereen weet hoe lekker het is om bloot te zwemmen. Maar wist je ook dat je dat gevoel van vrijheid veel vaker kunt hebben? Als je kennis wilt maken met naaktrecreatie dan is zondag 5 juni dé dag. Dan openen vele Nederlandse locaties waar je bloot kunt zijn hun deuren op de speciale Kennismakingsdag naaktrecreatie.


Een kopje koffie
Tijdens de Kennismakingsdag naaktrecreatie ben je van harte welkom op veel campings en verenigingen waar je bloot kunt zonnen, zwemmen of kamperen. Of je nu alleen komt, met je gezin, met vrienden of buren: iedereen is welkom op zondag 5 juni.  Wil je dus eindelijk wel eens weten hoe die camping aan het eind van het bospad eruitziet,  of kijk je al een tijdje verlangend naar de rust en ruimte op het naaktstrand? Maak dan nu van de gelegenheid gebruik en kom kennismaken. Dan kun je met eigen ogen zien hoe mooi naturistenterreinen liggen, ervaren hoe vriendelijk de mensen zijn en hoe relaxt het op het naaktstrand is. De koffie staat klaar, net als een enthousiaste vrijwilliger of campingeigenaar om je rond te leiden en al je vragen te beantwoorden. Kennismaken kan op de manier die jij prettig vindt, bloot of gekleed.

2 miljoen gelijkgestemden
In Nederland recreëren zo’n 2 miljoen mensen regelmatig naakt. Op het naaktstrand, in de achtertuin, op een van de vele naturistenterreinen die ons land rijk is of op vakantie in het buitenland ontspannen zij in een natuurlijke omgeving en genieten van het gevoel van vrijheid. Als kenniscentrum en belangenbehartiger van naaktrecreatie organiseert NFN jaarlijks een open dag. De meeste campings en terreinen openen dan hun deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Op www.nfn.nl/kennismakingsdag is alles te vinden over de dag en de deelnemers.

Nachtje Proefkamperen
Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je een nachtje, weekendje of midweek op een verenigingscamping doorbrengen? Dat kan! NFN biedt een couponkaart aan, waarmee je tegen een heel aantrekkelijke prijs kunt komen beleven wat de Nederlandse naturistenverenigingen te bieden hebben. Zonder verplichtingen of lidmaatschappen. Op www.nfn.nl/proefkamperen vind je alle deelnemende locaties en kun je de coupons aanschaffen.

Belangenorganisatie en kenniscentrum
NFN behartigt de belangen van de 2 miljoen naaktrecreanten in Nederland.
Zij adviseert instanties die met naaktrecreatie te maken hebben en informeert recreanten over locaties, mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van naaktrecreatie. Ook tijdens het tot stand komen van artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht en in de aanloopfase naar het aannemen van deze wet in 1986 heeft NFN een rol gespeeld. Kijk voor meer informatie op www.nfn.nl/over-nfn.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem