NFN teleurgesteld dat Delft blijft bekeuren voor naaktrecreatie

Persbericht

26 juli 2013 -

Onlangs heeft de gemeente Delft besloten naaktrecreatie in de Delftse Hout te verbieden. Dit heeft voor veel commotie gezorgd. Sinds twee weken wordt er zelfs bekeurd in de Delftse Hout. Vorige week heeft NFN een gesprek gehad met burgemeester Verkerk over de ontstane situatie en gevraagd te stoppen met bekeuren. Vandaag heeft de gemeente een reactie gegeven, in de vorm van een brief aan de gemeenteraad . Daarin geeft de burgemeester aan ‘gewoon’ bekeuringen uit te blijven schrijven voor naaktrecreatie in de Delftse Hout.

NFN is blij dat de gemeente Delft duidelijkheid geeft over haar handelen in de Delftse Hout. Wij zijn echter teleurgesteld dat Burgemeester en Wethouders de situatie steeds vanuit één perspectief blijven beoordelen. Uiteraard vinden wij ook dat mensen die onzedelijke handelingen plegen in en rond de Delftse Hout bekeurd moeten worden. Maar alleen voor deze overtredingen moeten bekeuringen worden uitgeschreven, en niet voor naaktrecreatie.

Wij blijven er op hopen en op aandringen dat de surveillanten in de Delftse Hout in de praktijk onderscheid maken. Er is een groot verschil tussen overlastveroorzakers en mensen die naakt recreëren wanneer de omstandigheden hiervoor geschikt zijn. Agenten kunnen aan de hand van artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht goed bepalen of de omstandigheden ervoor zorgen dat de Delftse Hout op dat moment geschikt is voor naaktrecreatie.

Het is erg jammer dat er nu al recreanten verjaagd zijn uit de Delftse Hout door de uitgedeelde bekeuringen of de angst daarvoor. Er zijn de afgelopen tijd naaktrecreanten bekeurd terwijl de omstandigheden naar onze mening zeer geschikt waren voor naaktrecreatie. Daarom zullen we deze bekeuringen, samen met de bekeurden, bij de rechter aanvechten.
Helaas kunnen we niet voorkomen dat het aanhoudende surveilleren en bekeuren in de Delftse Hout voor onrust blijft zorgen.

Samen met de gemeente en de vaste bezoekers zetten we ons onvermoeid in om tot een positieve overeenstemming te komen over naaktrecreatie in de Delftse Hout. Deze wens heeft de gemeenteraad ook uitgesproken.

Bekijk het persbericht over het aantal bekeuringen in de Delftse Hout in pdf.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem